2018. jan 15.

Contador: Egy mielőbbi döntés lenne a legjobb Chris Froome esetében

írta: domokos96
Contador: Egy mielőbbi döntés lenne a legjobb Chris Froome esetében

102573218_froome_trans_nvbqzqnjv4bqbfwwpigzgus2rp-sascchhs-atjw5uzg-oqwldl9j3g.jpg

A nemrég visszavonult klasszis szombaton szólalt meg, a 2018-as Vuelta bemutatóján. Véleményt nem fogalmazott meg Froome ügyével kapcsolatban, mégis fontos gondolatokat közölt.

"Egy dolgot kell mindenképpen kezelni, az pedig a döntés mielőbbi meghozatala. Nem lehet vele késlekedni, mert az mindenkinek rossz. A versenyszervezőknek is."

Froome idén is duplázásra hajt, ráadásul a legutóbbi hat Tour de France-ból az ötödiket nyerhetné meg, azonban még az indulása is levegőben lóg a döntés késleltetésével.

Alberto egyébként pontosan tudja, miről beszél, emlékezhetünk, őt 2010-ben érték doppingvétségen, de csak 2012-ben született döntés az ügyében, amivel az előtte levő két év minden eredményét megsemmisítették. Conta mindvégig tagadta, hogy bármiféle tiltott szert használt volna, ennek ellenére egy Giro- és egy Tour győzelmet is elvettek tőle. Az eset egyértelmű hatással volt rá, 2013-ban sokan pályafutása végét látták elérkezni, ám később Contador visszakapaszkodott a csúcsra.

Ezért is sürgeti tehát a döntést. "Nem lehetnek ilyen elhúzódó ügyeid, gyorsan túl kell lenni rajtuk. Ez mindenki érdeke."

Conta egyébként a szombati Vuelta-bemutató egyik fő sztárja volt, rövidfilmmel is tisztelegtek páratlan pályafutása előtt hazájában. Az idei útvonalról elmondta, feküdt volna neki, de jól átgondolta a visszavonulást, nem tervez újra színpadra lépni. Máshol azonban új kihívások várnak rá, ugyanis rövidesen az Eurosport szakértőjeként köszönthetjük majd.

Szólj hozzá