2017. máj 24.

25 statisztikai érdekesség a Premier League idei szezonjából

írta: domokos96
25 statisztikai érdekesség a Premier League idei szezonjából

A számok sokszor beszélnek a betűk helyett, legyen így most is, jöjjön a PL idei szezonja a számok nyelvén. (A Telegraph cikke alapján)

chelsea_champions.jpg

1. A Tottenham +60-as gólkülönbsége a legmagasabb a PL történetében, amit nem győztes csapat ért el.

2. Az Arsenal volt a legveszélyesebb ellenfelei légterében, ők szerezték a legtöbb fejesgólt, szám szerint 17-et.

3. Dimitri Payet alakította ki a West Ham legtöbb helyzetét, és az összesített listán is 10. lett, annak ellenére, hogy január 2-án játszotta utolsó PL-meccsét.

4. A Hull City 1 napra a tabella élére ugrott, ez 14 csapatnál is több, beleértve a Tottenhamet.

5. Az Arsenal 75 pontja a legtöbb a Premier League-érában, amit 5. helyen záró csapat szerzett.

6. A góloknak mindössze 11,6%-a született a tizenhatoson kívülről, ez negatív rekord.

7. Rekordszámú, meccsenkénti átlagban 3,7 sárga lapot osztottak ki a játékvezetők.

8. Jesús Navas gólaszályos időszakot él a Manchester Citynél. Már a harmadik szezonjában maradt gól nélkül, ezzel pedig 115 meccse, vagyis 103 órányi játék óta képtelen betalálni a kapuba.

9. Harry Kane már az 5. a PL-ben szerzett mesterhármasok ranglistáján, pedig még csak 23 éves.

harry-kane-tottenham.jpg

10. Kane több gólt lőtt (29), mint a Middlesborough összesen (27), pedig 241-gyel kevesebbszer próbálkozott kapuralövéssel (110-351).

11. Christian Eriksen a Hull City ellen 30 passz után talált a kapuba, ezzel a Tottenham nyerte az idei tiki-taka versenyt.

12. A Manchester United 10 hazai meccsét is döntetlennel hozta le, ami holtversenyben a legtöbb egy Premier League szezonban. A Chelsea egyébként egy hazai bajnokiját sem hagyta eldöntetlenül.

13. Jason Puncheon-nak 45 lövéséből egy sem talált utat a kapuba. Mondani sem kell, ez a legtöbb a játékosok között.

14. A Man United lőtt kapura legtöbbször egy meccsen, a Burnley elleni találkozón azonban a 38 lövésből egyet sem sikerült gólra váltaniuk.

utd_burnley.png

15. Kevin De Bruyne szerencsésnek mondhatja magát, hogy 25 évesen már a világ egyik legjobb középpályása, ám a lövésekkel nem volt szerencséje idén, kilencszer is eltalálta a kapufát, ami három csapatnak az egész bajnokság során sem sikerült.

16. Pep Guardiola és Craig Shakespeare is beírta magát a történelemkönyvekbe azzal, hogy ők lettek a második és harmadik edző, akiknek sikerült az első öt mérkőzésüket egyaránt megnyerni a Premier League-ben.

17. Jack Rodwell új PL rekordot állított fel azzal, hogy csapata sorozatban 39 meccsen volt képtelen legyőzni aktuális ellenfelét. A 2013-ban indított "szériája" februárban szakadt meg, amikor a Sunderland 4-0-ra gyepálta el a Crystal Palace-t.

18. A Manchester United változtatta legtöbbször, míg a West Brom forgatta legkevesebbszer a kezdőcsapatát. Mourinho összesen 120, míg Tony Pulis csak 49 változtatást eszközölt a szezon során.

19. Csak a legjobb hat csapat lőtt többször kapura a Southamptonnál (526), viszont csak az öt legrosszabb zárt kevesebb góllal (41).

20. A Tottenham játszott a legfiatalabb csapattal, átlagban 25 évesek és 298 naposak voltak a pályán tartózkodók, míg a West Bromnál bíztak leginkább a rutinban, az ő átlagéletkoruk 29 év és 322 nap volt a szezon folyamán.

21. A Sunderland az év 92,6%-ában a kieső zónában tanyázott, az utolsó helyre vásárolt bérletüket a lehetséges időtartam 67%-ában használták ki.

skysports-defoe-sunderland.jpg

22. Jermaine Defoe szerezte a Sunderland góljainak 51,7%-át, ami a PL történetében a 3. legmagasabb arány.

23. A tavalyi bajnok Leicester City csak 5 pontot vesztett a meccsein, miután vezetést szerzett.

24. A Hull City Marco Silva kezei alatt 9 idegenbeli meccsén csak három gólt szerzett, ami két pontot eredményezett nekik.

25. 32 forduló után már 40 ponttal állt a Watford, azonban az utolsó hat meccsét mind elvesztette.

+1 Már csak 80 napot kell várnunk a következő szezon kezdetéig!

Szólj hozzá

foci angol labdarúgás premier league