2017. feb 15.

PSG - Barcelona 4-0 - a franciák győzelmének öt összetevője

írta: domokos96
PSG - Barcelona 4-0 - a franciák győzelmének öt összetevője

angel-di-maria.jpg

1. André Gomes nem tudott bizonyítani Enriquének

A katalánok mestere a szezonban sokadszorra szavazott bizalmat André Gomesnek, aki Rakitič formahanyatlása okán találja magát egyre többször a kezdőben. A háláját azonban nem tudta jó játékával kifejezni, sőt. A PSG fölénye éppen a középpályán tűnt hatalmasnak, ebben pedig Gomes volt az egyik ludas, aki gyakorlatilag súlytalanul lebegett a felezővonalnál, védekezésben és támadásban egyaránt észrevétlen maradt. Egyetlen adandó helyzetét Neymarnak köszönhette, ám azt a ziccert is elrontotta. Ezek után jogosan merül fel a kérdés: vajon csak átmenetiek a gondok, vagy sürgősen keresni kell valakit Rakitič és Gomes helyére.

2. Sebezhető a jobbszárny (is)

Dani Alves űrt hagyott maga után Barcelonában, nem is kicsit, ebben most már biztosak lehetünk, főleg a mai produkciót látva. Már az első percekben kirajzolódott, hogy a hazaiak támadásoknál szívesen választják Draxlert, aki a védelem jobb oldalán Sergi Robertora vezette rá a labdát, majd kergette őt őrületbe biciklicseleivel, hogy aztán életveszélyesen vagdalja középre a beadásokat érkező társainak. Nem elhanyagolható Draxler szerepe sem az esetekben, de Roberto a megengedettnél többször nem tudta felvenni a versenyt az érkező gyorsvonatokkal szemben. Hiába villogott volna tehát a csatársor, ha a védelmet egy lenge szellő is leveszi a lábáról, ez pedig már a második komolyan sebezhető pont Luis Enrique csapatának védelmében.

presnel-kimpembe.jpg

3. Presnel Kimpembe: egy új klasszis van születőben

Unai Emery szívhatta a fogát, amikor kiderült, hogy Thiago Silva nem léphet pályára a Barca elleni derbin. Elsődleges cseréje középhátvéd poszton az a Presnel Kimpembe volt, akinek egyrészt a nevét sem nagyon hallottuk még, másrészt pedig abból a 15 meccsből, amelyen kezdőként kapott idén szerepet, egyik sem BL-meccs volt. A 21 éves srácnak tehát élete első kezdőként lejátszott nemzetközi meccsén Messivel, Neymarral és Suárezzel kellett szembenéznie. Jelentem, ez megtörtént. Olyan rendesen a szemük közé nézett, hogy gyakorlatilag egy pillanatra sem engedte őket a háta mögé. Védő- és csapattársaival olyannyira lezárták a területeket, hogy az egész Európa által rettegett MSN-trió még távcsővel is alig tudta bemérni a kaput.

4. Igazolt igazolás - Julian Draxler is ficánkolt

A feljebb említett Sergio Roberto halványabb teljesítménye mit sem von le Julian Draxler érdemeiből, aki immár komoly téttel bíró mérkőzésen is bizonyította, hogy nem volt túlzás az érte kifizetett 34 millió euró. A német szélső így már öt gólnál jár kilenc mérkőzésen a PSG színeiben, ami valószínűleg a tulajdonosokat is meggyőzte arról, hogy nem hiába licitálták túl a több európai élcsapat által kiszemelt Draxlert. Gólja mellett 86 percen keresztül terrorizálta a Barca védelmét, életveszélyes rávezetései mellett a Di María gólját megelőző szabadrúgást is ő harcolta ki.

julian-draxler.jpg

5. A PSG Kantéja, Adrien Rabiot

Már a mérkőzés harmadik percében jelezte, a PSG védelmén ma senki nem mehet át büntetlenül, a játékvezető cserébe mutatott is neki egy sárga kártyát, ami azonban nem tántorította el Rabiot-t attól, hogy kőkeményen meghajtsa az ellenfél támadóit. Gyakorlatilag ugyanazt csinálta, ami az ellenfélből Sergio Busquets dolga lett volna, zsákszámra szerezte a labdákat a dadogó Barca-támadóktól, amiket aztán rögtön szét is osztogatott, hol Draxlernek, hol pedig a két szülinapos egyikének, Di Maríának vagy Cavaninak. Matuidivel és Verrattival az oldalán a 21 éves középpályás megfojtotta a katalánok előrejátékát, amit eddig csak a legkiválóbbak mondhattak el magukról. Gyanús, hogy ez az idei PSG is az a klasszis-fajta évjárat.

adrien-rabiot.jpg

Forrás: independent.co.uk ; képek: AFP/Getty Images

Szólj hozzá

foci labdarúgás Barcelona BL PSG