2016. már 16.

Elképesztő megaláztatás Madrid főterén

írta: domokos96
Elképesztő megaláztatás Madrid főterén

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágójára utazott kedden Madridba a holland PSV csapata, amelyet természetesen szimpatizánsai is elkísértek. Az El País spanyol napilap számolt be róla először, hogy dél körül a Plaza Mayor teraszán gyülekező PSV szurkolók aprópénzt hajigáltak a tér kövezetére, hogy azt örömujjongásuk, és hahotázásuk közepette koldus asszonyok egymással versengve próbálják fölkapkodni.

Az eset délben történt Madrid főterén, vagyis a terület tele volt emberekkel, rengeteg szemtanúja volt a történteknek. Egy középiskolai tanár, Miguel Ángel Rendón néhány diákjával járt éppen arra, és megdöbbentette, amit látott:

Állatokként kezelték őket, az asszonyok egymást lökdösve, majdhogynem megütve versengtek az érmékért, miközben a hollandok csak röhögtek. A legrosszabb az volt, hogy a végén már kenyérdarabkákat is dobáltak.

Egy szurkolónak sikerült rávennie a cigányasszonyokat, hogy fekvőtámasszal érdemeljék ki az aprópénzt, míg egy másik a koldusok szeme láttára égetett el egy bankjegyet. Megdöbbentő volt látni, hogy a "játékot" a kéregetők is élvezték, miközben elképesztő megalázó módon szórták oda nekik az ötcenteseket. A szemtanúk közül egy idősebb úr kérdőre vonta a hollandok viselkedését, azonban őt a szurkolók lehurrogták.

Végül rendőröknek kellett elvinnie a helyszínről a cigányasszonyokat, ami után a hollandok jókedvűen folytatták a hangolódást a meccsre. Az esettől függetlenül a mérkőzés után helyi rendőrök hat vendégszurkolót állítottak elő parkoló autók megrongálásáért, illetve járókelők inzultálásáért, írta az El País.

Videó az El País cikkében: http://elpais.com/elpais/2016/03/16/inenglish/1458140287_047764.html

Szólj hozzá