2015. okt 12.

Szombat esti hosszabításos láz

írta: domokos96
Szombat esti hosszabításos láz

A kosárlabda Férfi NB1/A 3. fordulójának rangadóján a Paks hazai pályán fogadta a Szolnok gárdáját. Mindkét csapat veretlenül állt eddig a bajnokságban, így a mérkőzésre kilátogató nézők szórakoztató, kiélezett csatában reménykedhettek. Schmidt Béla tanítványai azonban átaludták az első negyedet, az Olaj már 21-0-ra is vezetett, amikor hét és fél perc elteltével Barnies megszerezte az Atomerőmű első pontjait. Az első félidő további részében nem mutatkozott jel a hazaiak feltámadására, bár már az első negyedben sikerült 15 pontra csökkenteni a hátrányt. Egy alacsony színvonalú második negyedet követően 24-37-es állással vonulhattak a nagyszünetre a felek.

A harmadik negyedben aztán vérszemet kaptak a paksiak, a nagy akarás most felzárkózást eredményezett, így az erőviszonyok mellett már pontok tekintetében is kiegyenlített párharc folyt a pályán. Olyannyira, hogy 40 percnyi játék után 70-70 állt az eredményjelzőn, aminek az atomvárosiak felettébb, a Tisza-partiak azonban kevésbé örültek, főleg a szerdai Európa kupa meccsük tükrében. 

Itt azonban még nem volt vége a dalnak, ugyanis a Szolnok hiába került ismét kisebb előnybe, Medve 1,2 másodperccel a hosszabbítás vége előtt dobott egy triplát, még hosszabbra nyújtva ezzel a parázs hangulatú estét. A második hosszabbításban kiütköztek a fáradtság jelei a játékosokon, szaggatott 5 percnyi kosárlabdázás után azonban ismét csak egál volt az állás (98-98), így a döntésre még várni kellett.

A harmadik hosszabbításra aztán elfogyott a szolnokiak ereje, és az ASE pontjaira csak egy Keller-kipontozódás és Dunn technikai hibája jött válaszként. A Paks tehát roppant értékes skalpot gyűjtött a a címvédő 118-107-es legyőzésével.

A vendégek magyar válogatott játékosa: Vojvoda Dávid karriercsúcsot jelentő 42 pontig jutott, míg a hazaiak legeredményesebbje és hőse Troy Barnies volt 29 pontjával, ami mellé szedett 9 lepattanót, illetve kiharcolt 9 faultot. Amint azt már említettem, az Olaj-játékosoknak nincs sok idejük pihenni, kedden hajnalban ugyanis utaznak Szalonikibe, ahol szerdán megkezdik a szereplést európai porondon is.

ase-szolnok2.JPG

 

A kép forrása: kosarlabda.ase.hu
Szólj hozzá

kosárlabda NB1/A