2015. okt 08.

Csillagászati összeg a fiatal játékosokért

írta: domokos96
Csillagászati összeg a fiatal játékosokért

Példátlan eset szenvedő alanyai lettek azok a tehetséges kosárlabdázók, akik a budapesti "Férfi C" bajnokságból szeretnének szintet lépni, meg sem állva az NB II-ben szereplő JKC csapatáig. A tavalyi évben mindhárom 19 éves fiatal a KOKEC SE hírnevét öregbítette a már említett alsóbb osztályban, ám az idei évadban nem tudott felnőtt csapatot indítani a KOKEC, így kénytelenek továbbállni.

kokec.png

Az általában zökkenőmentes átigazolást azonban meghiúsította a KOKEC edző-vezetője, aki nem kevesebb, mint 400.000 Ft-ot kér tanítványaiért. Csak viszonyításként: a legtehetségesebb U20-as játékosokért sem szoktak 150-200.000 Ft-nál többet elkérni. A szabályzat szerint azonban az átigazolási plafon 400.000 Ft, úgyhogy a srácoknak nem maradt más választása, mint összetörni a malacperselyeket, ellenkező esetben az idei szezont ki kell hagyniuk.

Az amúgy is őzikelábakon álló magyar kosárlabda-utánpótlás még három játékost küld az oldalvonalon kívülre, akik jó esetben még visszatérhetnek, de ez a hozzáállás hátráltatja, illetve rossz fényt vet a felfelé törekvő budapesti kosárlabdázásra.

Szólj hozzá

kosárlabda NB II