2015. máj 17.

Kanada 2015 világbajnoka!

írta: budaimarton15
Kanada 2015 világbajnoka!

A tengerentúliak megmutatták, hogy miért is ők a sport tanítói

Ma este játszották a teltházas prágai O2 World Arénában a férfi jégkorong világbajnokság döntőjét! A döntőben Kanada diadalmaskodott, miután nagyon simán, a várakozásokhoz képest pedig egészen extra különbséggel 6-1-re legyőzte a szupersztárokkal teletűzdelt orosz válogatottat! Már az első harmadot is előnyben zárták, igaz minimális volt különbség, de az igazi kivégzés a második harmad elején következett. A juharfalevelesek gyorsan bevágtak hármat és el is döntötték az idei döntőt!

Ez a siker azt bizonyítja, hogy a csapatjáték még mindig a legeredményesebb taktika. A kanadaiak összetartása és emiatt összjátéka egyszerűen parádés volt végig a világbajnokság során. Ezt az is mutatja, hogy 100%-os teljesítménnyel bizonyultak a legjobbnak. Ezzel a 25. világbajnoki aranyukat nyerték meg a kanadaiak és már csak két győzelemre vannak a mostani ellenfelüktől, az orosz válogatottól! (A 27 arany a szovjet sikerekkel együtt értendő.)

Kanada győzelmével az is kiderült, hogy jövőre velük is megmérkőzik a magyar válogatott a jégkorong világbajnokságon Szentpéterváron!!! Reméljük a magyar csapat képes lesz majd borsot törni Kanada és a többi szupersztár csapat orra alá. A magyar szurkolók és a nemzet készen áll! Reszkess Kanada és reszkess Szentpétervár, a magyarok Krakkóban csodát követtek el, tudunk még többet is! Hajrá Magyarország!

Szólj hozzá

jégkorong világbajnokság Kanada